2024 m. paaiškėjo olimpinių regbio 7 žaidynių pusfinalio dalyviai

Pirmajame iš dviejų pusfinalių Prancūzija susitiks su Pietų Afrikos Respublika po to, kai ketvirtfinalio etape įveikė Naująją Zelandiją 14-7, o antrajame pusfinalyje Fidži kovos su Australija.

„Stade de France“ stadione vykstančiose ketvirtfinalio rungtynėse ankstesnieji olimpiniai aukso medalininkai Fidžio regbininkai įnirtingai sugrįžo į žaidimą antrajame kėlinyje ir 19-15 įveikė Airiją. Po Fidžio pergalės olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje prieš Airiją patvirtino savo čempionišką vardą ir žygiuoja į pusfinalį, kur susitiks su Australijos komanda. Fidžio komanda iš eilės jau sužaidė 16 rungtynių ir visas jas laimėjo, tad ar pratęs savo pergalių seriją, pamatysime jau šį šeštadienį.

Puikusis Antoine’as Dupont’as tai padarė dar kartą – antrosiose vakaro olimpinių žaidynių septyniukės ketvirtfinalio rungtynėse. Prancūzijos rinktinė iškovojo pergalę prieš Argentinos varžovus 26-14. Antoine’o Dupont’o spindesys užtikrino Prancūzijos septyniukės pusfinalį ir liko du žingsniai iki išsvajoto aukso.

Pietų Afrikos Respublikos komanda pasiekė didžiausią 2024 m. olimpinių žaidynių šoką – ketvirtfinalio rungtynėse 14-7 įveikė Naująją Zelandiją. Pergalė užtikrino, kad Pietų Afrikos Respublika dabar kovos dėl medalių ir pusfinalyje susitiks su šeimininkais prancūzais. Naujoji Zelandija dabar žais porą atkrintamųjų varžybų, kuriose bus sprendžiama, kokią vietą jie užims tarp 5 ir 8 vietų.

Paskutinėse vakaro rungtynėse užteko trijų prispaudimų, kad Australija užsitikrintų vietą paskutiniame ketverte ir užbaigtų “Stade de France“ stadione vykstantį ketvirtfinalį. Australija 18-0 įveikė JAV. Australai buvo labiau organizuoti nei JAV ir, nors turėjo ir kitų progų, pasirinko trečiąjį olimpinių žaidynių istorijoje baudos smūgį – Maurice’o Longbottomo smūgis suteikė jo komandai ramybę dėl rezultato. Nepaisant to, greitakojis įmušė trečiąjį ir paskutinį bandymą su finaliniu švilpuku ir užtvirtino Australijos vietą pusfinalyje.

Naujoji Zelandija šeštadienį susitiks su Argentina, o Airija priims Jungtines Amerikos Valstijas, o visos keturios komandos siekia užimti penktąją vietą, nes svajonė apie medalius žlugo.

Kovos dėl devintos vietos

Samoa rinktinė iškovojo pirmąją pergalę olimpinėse žaidynėse – 42-7 laimėjo prieš Japoniją. Dėl devintosios vietos jie susikaus su Kenija, kuri savo rungtynėse sužaidė lygiosiomis, tad teko žaisti pratęsimą iki pirmų pelnytų taškų, tad 19:14 įveikė Urugvajų. Patrick Odongo Okong’o pelnė pergalingą žeminimą. Taigi dėl vienuoliktosios vietos tarpusavyje susikaus Urugvajus ir Japonija.

Liepos 27 d. (šeštadienį) varžybų tvarkaraštis

15:30 val. Naujoji Zelandija – Argentina (dėl 5-8 vietų)

16:00 val. Airija – JAV (dėl 5-8 vietų)

16:30 val. Pietų Afrikos Respublika – Prancūzija (1 pusfinalis)

17:00 val. Fidži – Australija (2 pusfinalis)

Varžybos prasidės dėl vietų

17:30 val. Japonija – Urugvajus (dėl 11 vietos)

18:00 val. Samoa – Kenija (dėl 9 vietos)

19:00 val. dėl 7 vietos

19:30 val. dėl 5 vietos

20:00 val. dėl 3 vietos

20:45 val. FINALAS

Žiūrėti olimpinių žaidynių tvarkaraštį ČIA

Scroll to Top